Blackjack pöytä – miten peliä pelataan

Blackjackin pelaaminen alkaa siitä, että opit korttipelin säännöt. Aloitetaan pelin tavoitteella; pelaajan on saatava parempi pistemäärä kuin jakajalla menemättä 21 pisteen yli. Jos pisteet menevät yli, pelaaja häviää. Peli on haastava siksi, että pelaajan vuoro on ensin ja tämän näkee vain yhden jakajan kortin. Näiden tietojen perusteella hänen on arvioitava, miten toimia pelikierroksella; ottaako lisää kortteja vai jäädä pistemäärään. Blackjackia osaa pelata nopeasti myös intuitiivisesti, jos varoo yli menemistä tarpeeksi. Monen aloittelevan pelaajan suurin virhe on koittaa saada 21 pistettä, vaikka kädessä on jo 15 tai 16 pistettä. Jossain tapauksissa lisäkortin ottaminen on kannattavaa, mutta toisinaan taas pelaajan on järkevämpää jäädä, mikäli jakajalla on 7 pienempi kortti. Kuten pokerissa, myös blackjackissa käytetään paljon todennäköisyyslaskentaa. Älä huoli, sinun ei kuitenkaan tarvitse suorittaa vaikeita päässälaskuja, vaan voit opetella ulkoa pelitilanteiden oikean pelitavan, joka on loppujen lopuksi yksinkertainen ja järkeenkäyvä. Katsotaan seuraavaksi, mitä löytyy blackjack pöydästä.

Mitä elementtejä löytää blackjack pöydästä ja mitä virkaa niillä on pelin kannalta

Tavallisesti blackjack pöydässä on muutama istumapaikka, joten siihen mahtuu 5-7 pelaajaa kerrallaan. Jokaisen pelaajan edessä on piirretty pöytään alue, jolle asetetaan kierroksen panos selvästi näkyviin. Tämän alueen eteen jakajan puolelle jaetaan kortit kullekin pelaajalle. Korttien alue on voitu rajata suorakulmaisella viivoituksella. Panosalueen viereen on voitu merkata pienempi alue, johon voi asettaa pelin sivupanoksen, jos blackjackin variaatio sellaisen tarjoaa. Lähempänä jakajaa lukee usein isoilla kirjaimilla pöydän säännöt. Näihin on merkattu, mihin lukuun jakaja jää ja lyökö hän pehmeään 17, eli esim. ässään ja kuutoseen. Samoin näet heti miten blackjack maksetaan (A+10), joka on normaalisti 3:2, eli voitat 1,5 panoksen ja saat panoksesi takaisin. Viiden euron panoksella saat siis yhteensä 12,5 euroa, jos saat käteesi blackjackin. Jos pelissä on vakuutus, insurance, sen maksu on myös ilmoitettu. Vakuutuksen käyttäminen ei ole kannattavaa, joten älä käytä sitä koskaan.

Lähimpänä jakajaa ovat pelimerkit omissa taskuissaan lajiteltuna niiden suuruuden mukaan ja hänen vasemmalla puolellaan on korttien shoe, eli kenkä, johon korttipakat ladataan. Pelaaja jakaa tästä kengästä kortit pelaajille. Oikealla puolella jakajaa on poistoreikä, josta tämä tiputtaa pelatut kortit pöydän sisään. Tässä ovat pelipöydän tärkeimmät elementit. Näiden lisäksi pelipöydän reunalla voi olla ohjevihkonen, jossa selitetään pelin säännöt ja näytetään voitonmaksutaulukko.

Blackjack pelikierroksen eteneminen

Pelikierros alkaa sillä, että pelaajat asettavat panoksen omalle kohdalleen. Jos pelipöydässä on vieressäsi tyhjiä paikkoja, voit halutessasi pelata useampaa kättä samanaikaisesti asettamalla panoksen myös viereisillä paikoille. Panoksen tulee olla vähintään pöydän minimipanos, muuten sitä ei hyväksytä. On yleistä, että oikeiden pelipöytien minimi on viisi euroa, mutta nettikasinoilla on mahdollista löytää myös livepöytiä, joissa voit pelata euron panoksella. Kun panokset on asetettu, alkaa pelaaminen ja jakaja jakaa kullekin pelaajalle ja itselleen ensin yhden kortin ja toistaa saman jakaen kummallekin toisen kortin. Jakajan ensimmäinen kortti on käännetty, eli taskukortti, joten muut pelaajat eivät näe sitä. Tämän elementin merkitys tulee siitä, että pelaaja saisi lisää etua, jos tietäisi kummatkin jakajan kortit. Tarkkasilmäinen pelaaja voi joskus nähdä vilaukselta, minkä kortin hutiloiva jakaja jakaa itselleen ja saada silloin hyvät lähtöasetelmat. Toisen kortin jakaja kuitenkin kääntää esiin ja seuraavaksi on pelaajien vuoro. Vasemmalta lähtien, ensimmäinen pelaaja päättää, haluaako ottaa lisää kortteja vai jäädä.

Blackjack on mainio peli, jonka opettelemalla saat todellisen tilaisuuden tienata, lue siksi myös tämä juttu: